Gerda Zeeman

Coaching – Counseling – Consulting


Gerda Zeeman (1967)
Sinds 2003 ben ik in Nederland werkzaam als gynaecoloog-perinatoloog. Daarvoor woonde en werkte ik bijna 10 jaar in de USA. In 2005 promoveerde ik aan de Rijksuniversiteit Groningen. Mijn onderzoek richt zich op hypertensieve aandoeningen van de zwangerschap. Als gynaecoloog breng ik graag vakinhoudelijke zaken over de zorg voor de zwangere vrouw en haar ongeboren kind voor het voetlicht.

Door het werken in een andere cultuur en door mijn ervaring in verschillende ziekenhuizen ben ik me steeds meer gaan interesseren in organisatievraagstukken met betrekking tot kwaliteit en patiëntveiligheid. En in het bijzonder thema's als organisatiecultuur, groepsprocessen, (persoonlijk) leiderschap en individueel gedrag en houding van zorgverleners. Deze persoonlijke ontwikkeling als mens en als medicus heeft ertoe geleid dat ik sinds 2013 mijn aandacht mede heb verlegd van de patiënt naar de artsen, mijn 'peers'.

In mijn ogen is het belangrijk dat mensen die met mensen werken, zoals artsen, inzicht nodig hebben in wie zij zelf zijn. Dat komt het werkplezier en dus de patiënt te goede. Ik zet me graag in als instrument in de ontmoeting met collega's die vragen hebben van persoonlijke en/of professionele aard. Ik word steeds geraakt door en voel me verbonden met het verhaal van collega-medici en zijn/haar keuzen. Daar ligt mijn passie en inspiratie.

Anderen omschrijven mij als authentiek, eigenzinnig en verfrissend. Dat geeft denk ik weer hoe ik graag zoek naar vernieuwing, verandering en groei. Daarbij loop ik soms voor de troepen uit en schroom niet om vaste routines en patronen aan te kaarten en te doorbreken. Ik heb affiniteit met mensen en hun veranderingsprocessen. Ik ben een mensenmens die goed kan luisteren en zich verplaatsen in de ander. In mijn communicatie ben ik intuïtief en direct en weet ik snel tot de kern te komen. Ik ben ambassadeur van Stichting Compassion for Care omdat ik overtuigd ben van de kracht van bevlogenheid & (zelf)compassie als basisingredienten voor een duurzame loopbaan in de zorg.

Ik woon nabij Zwolle, midden in het bos en run naast mijn werk mijn gezin met 3 kinderen. Ik ga graag samen met de honden hardlopen in de natuur.Opleiding:

Stacks Image 413


Ik volgde de 3-jarige post-hbo-opleiding Professionele Communicatie in Utrecht en behaalde mijn TA 101 certificaat en NLP Practitioner status.


Overige opleidingen/trainingen:
• Improving quality & management skills for leaders in women's healthcare (ACOG, Washington DC)
• Coördineren en sturen in het UMCG (UMC Groningen)
• Training academisch Leiderschap (Verheijden advies)
• Leergang strategisch leiderschap voor vrouwelijke artsen (Asscher Consultancy)
• Mindfulness (Yvonne Rosman)
• Effectieve Intuitie (Carolina Bont)
• Coaching en Counseling (Academie voor Counseling en Coaching)
• Leergang Professionele Communicatie (Phoenix Opleidingen 2012-2015): methodisch systemisch werken, Transactionele Analyse en NLP.
• Leergang Professioneel Coachen (Coaching Academy International)
• Training Intervisiebegeleider (Bureau Schippers)
• Professioneel begeleiden bij Burn-Out (Jakob van Wielink)
• Leergang Teamcoaching (Martijn Vroemen, Teamchange)